ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovenia va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID eliberate de Republica Moldova

13:01 | 01.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Slovenia va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID eliberate de Republica Moldova. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu în cadrul unei conferințe susținute în comun cu Președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, aflat în vizită la Chișinău, în perioada 1-2 octombrie, comunică MOLDPRES.

Președintele Maia Sandu a menționat că la întrevederea cu omologul său de la Ljubljana au fost examinate subiecte ce vizează reforma justiției, lupta cu corupția dar și unele subiecte economice.

„Un subiect cheie al discuțiilor noastre este transformarea digitală, iar Slovenia este un exemplu bun în acest sens. Apreciem, în context, implicarea țării în a instrui funcționarii publici de la noi. Apreciem deschiderea Sloveniei de a recunoaște certificatele COVID-19 emise de autoritățile R. Moldova”, a spus Sandu.

Președintele a precizat că vizita șefului statului sloven are loc într-un an jubiliar, deoarece ambele țări marchează 30 de ani de independență.

Președintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, a ținut să o felicite pe Maia Sandu pentru rezultatele din alegerile parlamentare. „Datorită perseverenței dumneavoastră și a Guvernului, veți reuși să duceți țara pe calea europeană, chiar dacă procesul va fi unul nu de scurtă durată. Puteți miza pe sprijinul Sloveniei”, a declarat Pahor.

Astăzi, Președintele Sloveniei are planificate întrevederi cu Speakerul Igor Grosu și Premierul Natalia Gavrilița.

img21007255

img21007255

img21007255

img21007255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!