ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor

16:27 | 02.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 oct. /MOLDPRES/. În cadrul Nocturnei Bibliotecilor, Biblioteca Naționale pentru Copii „Ion Creangă” a organizat ieri o serie de evenimente atât online, cât și cu prezență fizică, la care au participat mai mulți copii împreună cu părinți și bunici, informează MOLDPRES.  

Campania Nocturna Bibliotecilor 2021 s-a desfășurat în toate bibliotecile din țară la inițiativa Asociației Bibliotecarilor, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că manifestările au început cu o întâlnire cu genericul ”Scriitori ne/se unesc în bibliotecă”, la care au participat scriitoarele Claudia Partole, Marcela Mardare și Lilia Bicec, urmată de evenimentele ”Pijama Party: Citim, ne distrăm și visăm împreună cu scriitoarea Anna Leah”, ”O poveste pentru copii și bunici: Citim împreună „Bunicii mei sunt speciali” de Jennifer Moore-Mallinos, ”O aventură în bibliotecă: Atelier de benzi desenate”, ”Ghici ce carte este?: Quiz” ș.a.

Tot în această zi, instituția a organizat o expoziție virtuală cu genericul ”Aventură și Mister în... Bibliotecă”.

Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată cu scopul de a promova bibliotecile, serviciile și evenimentele oferite de acestea publicului.

img21007287

img21007287

img21007287

img21007287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!