ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Majoritatea instituțiilor de învățământ din capitală funcționează cu prezența elevilor și profesorilor în clase

10:04 | 04.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. 111 instituții municipale de învățământ din Chișinău funcționează cu prezența fizică a cadrelor didactice și elevilor în clase, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției educație tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale de astăzi, că din cele 131 de instituții municipale de învățământ, 111 funcționează cu prezența fizică a cadrelor didactice și elevilor în clase, iar în celelalte 20 de școli se desfășoară cursuri on-line. Pavaloi a menționat că 34 de cadre didactice au fost testate pozitiv la coronavirus și se află în carantină.

În același timp, edilul capitalei, Ion Ceban, a felicitat cadrele didactice cu ocazia zilei lor profesionale, adăugând că administrația municipală întreprinde toate acțiunile pentru a oferi suport cadrelor didactice. „Oferim 20 de burse a câte o mie de lei pentru suportul financiar al profesorilor care stau în chirie și am oferit compensații pentru transportul cadrelor didactice în autobuz și troleibuz”, a precizat primarul.

În municipiul Chișinău activează 10 300 de cadre didactice.

Foto: kyiv-city.com

img21007310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!