ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a premiat finaliștii Maratonului de lectură

18:15 | 11.10.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” au fost premiați ieri cei 101 cititori finaliști ai Maratonului de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie”, desfășurat în perioada vacanței de vară, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan directorul instituției a menționat că maratonul de lectură a fost o provocare, prin care biblioteca și-a propus să stimuleze interesul copiilor de la 7 la 18 ani pentru lectură și să-i motiveze să petreacă mai mult timp în compania cărților. ”Din cei 199 de cititori înscriși la maraton, au ajuns la final 101. Finaliștii au prezentat organizatorilor Carnetele de lectură, în care au notat titlurile și autorii cărților citite, precum și 5 fraze memorabile care i-au impresionat mai mult. Unii cititori și-au expus impresiile de lectură și chiar au încercat să deseneze personaje sau scene din cărțile citite”, a precizat Eugenia Bejan.

Potrivit sursei citate, bibliotecarii au examinat carnetele de lectură și au făcut un clasament al celor mai activi și perseverenți cititori în perioada estivală. Recordul a fost înregistrat de Alexei Soloviov, care a citit 64 de cărți, urmat de Amelia Mârza cu 44 de cărți și Evelina Neamțu cu 40 de cărți citite. ”Suntem mândri, alături de părinți și profesori, pentru acești tineri, care au printre preocupările lor primordiale lectura. Ei sunt eroii zilei de astăzi. Ei sunt copiii și adolescenții care au dedicat vara anului 2021 lecturii”, a mai spus Eugenia Bejan.

img21007569

img21007569

img21007569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!