ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații propun modificări la procesul de obținere a permisului de conducere

12:50 | 12.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Principiului teritorial la susținerea examenului de obținere a permisului de conducere ar putea fi exclus. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, în urma unor audieri, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, deputații propun mai multe modificări ale legislației, printre care să fie solicitate mai multe date din partea celor care se înscriu la susținerea examenelor, să se ia în calcul de către ASP deschiderea mai multor centre de examinare ș.a. Pentru evitarea corupției din partea instructorilor, mașinile trebuie să fie dotate cu cameră de filmat și să fie creat un centru de monitorizare a procesului de examinare.

Lilian Carp a menționat că, în prezent, mai mulți cetățeni au întâmpinat dificultăți la programare pentru examenele de obținere a permisului de conducere. „Sunt intermediari care își propun serviciile pentru programare. Un cetățean putea să facă 100 de programări, ocupând toate locurile și le vindea cu câte 400 de lei”, a conchis Carp.

Foto: andriesprim.md

img21007601

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!