ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul român Bogdan Aurescu

18:20 | 12.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Aflat într-o vizită de lucru la București, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a desfășurat astăzi o întrevedere cu Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre agenda de cooperare bilaterală și despre susținerea consecventă oferită de către România agendei de reforme a Republicii Moldova și procesului de integrare europeană, precum și despre posibilitatea avansării în timpul apropiat în pregătirea foii de parcurs și a noului acord de asistență nerambursabilă.

„Ne dorim proiecte de infrastructură de care să beneficieze cetățenii Republicii Moldova și ai României - în primul rând infrastructură feroviară, rutieră, inclusiv construcția podurilor între cele două maluri ale râului Prut", a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Totodată, șefii celor două diplomații au abordat subiecte ce vizează dinamizarea inițiativelor privind interconectările energetice și accelerarea procesului de liberalizare a prețurilor pentru convorbirile în roaming între cele două țări.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat încă o dată deschiderea părții române de a sprijini avansarea proiectelor bilaterale concrete care să producă impact pozitiv în Republica Moldova, venind astfel în sprijinul agendei de reforme și relansare economică promovate de către autoritățile de la Chișinău.

Foto: Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare, MAE român

img21007616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!