ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste două mii de persoane au participat la Maratonul Internațional Chișinău

10:41 | 18.10.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. La Maratonul Internațional Chișinău, care s-a desfășurat duminică, au participat circa două mii de persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, la cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional Chișinău au participat persoane din 26 de țări, care au alergat pe patru distanțe: Marathon (42 km 194 m), Half-marathon (21 km 0975 m), 10 km Race, 5 km Race.

Câștigător al competiției a devenit Ivan Siuris, care a parcurs cei 42 de kilometri în 2 ore și 23 de minute. Alergătorul activează în Brigada de Poliție cu Destinație Specială "Fulger".

La competiția destinată copiilor, „Run Kids Day", au participat 300 de tineri, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani.

Primul maraton internațional din Chișinău a avut loc la data de 26 aprilie 2015 și a adunat 10 000 de participanți. La cea de-a doua competiție, desfășurată  pe 17 aprilie 2016, au participat 15 000 de persoane.

Organizatorii au explicat că numărul scăzut de participanți la competiția atletică s-a datorat pandemiei de coronavirus.

Foto: facebook.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!