ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul de verificare a calității drumurilor va fi digitalizat

15:46 | 18.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a desfășurat o sesiune de instruire cu responsabilii tehnici angajați în cadrul instituţiei referitor la modalitatea de verificare a calității lucrărilor de construcție, reparație și întreținere periodică executate pe drumurile naționale etc. În cadrul întrunirii, au fost abordate subiecte privind locația în care își îndeplinesc munca, creșterea mijloacelor financiare alocate pentru deplasarea în teritoriu și digitalizarea serviciilor prestate de responsabilii tehnici, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, de asemenea, au fost  examinate cerințele pentru acceptarea lucrărilor verificate. „A fost prezentată aplicația Road Recorder, cu ajutorul căreia responsabilii tehnici vor înregistra video toate sectoarele de drum pe care s-au executat lucrări de reparație sau întreținere curentă și periodică, cu scopul de a verifica îndeplinirea și calitatea lucrărilor la etapa recepționării. Responsabililor tehnici le-a fost comunicat repetat să nu admită conflicte de interese la executarea atribuțiilor de serviciu și să elimine riscurile de corupție”, indică instituţia.

“Este timpul să pornim motoarele ASD-ului cu forțe noi și specialiști competenți. Responsabilii tehnici trebuie să fie permanent pe șantiere, pentru ca să monitorizeze minuțios executarea lucrărilor din banii publici”, a relevat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

În cadrul sesiunii s-a discutat şi referitor la verificarea stadiului de pregătire a drumurilor şi întreprinderilor rutiere pentru activitate în sezonul de iarnă 2021-2022. Responsabilii tehnici au fost instruiți să controleze dotarea cu sare tehnică, nisip și starea utilajelor pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!