ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI a lansat o operațiune națională de prevenire a infracțiunilor

09:59 | 21.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne a lansat astăzi operațiunea națională de prevenire a infracțiunilor, cu sloganul „Toamnă sigură!”, comunică MOLDPRES.

Potrivit MAI, scopul acțiunii este îmbunătățirea timpului de reacție pe mai multe segmente privind prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor.

În campanie vor fi implicate trei subdiviziuni ale ministerului: angajații Inspectoratului General al Poliției, ai Inspectoratului General de Carabinieri și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Aceștia vor forma echipe mixte și vor munci împreună pentru siguranța oamenilor.

Polițiștii, carabinierii și polițiștii de frontieră vor efectua patrulări în traficul rutier, vor monitoriza respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19 și vor asigura ordinea și securitatea publică pentru a preveni infracționalitatea, inclusiv cea transfrontalieră.

De asemenea, echipele mixte vor efectua patrulări cu diferite autoturisme ale subdiviziunilor MAI, indiferent de tipul acțiunii în care vor fi implicate.

Foto: MAI

img21007882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!