ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a anulat licitația ce viza cariera de piatră din Pervomaisc

15:43 | 21.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Licitația care urma să fie organizată de autoritățile din Ucraina pe 20 octombrie, în privința folosirii terenului pe care este amplasată cariera de piatră concasată din Pervomaisc a fost anulată. Însă autoritățile ucrainene planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5 noiembrie curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, licitația a fost anulată în urma demersurilor expediate pe 5 octombrie 2021 de autorități către organismele competente ale Ucrainei (Procuratura Generală, Serviciul de Securitate, Ministerul Mediului și Resurselor Minerale și Agenția de Stat de Geologie și Resurse Minerale).

“Menționăm însă că autoritățile ucrainene planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5.11.2021. În context, în scopul neadmiterii prejudicierii intereselor statului, Agenția Proprietății Publice întreprinde toate acțiunile necesare în această direcție”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Anterior, și Procuratura Generală a anunțat că cariera de piatră concasată din Pervomaisc este subiectul unui dosar penal.

Potrivit sursei citate, cauza penală vizată se află în prezent în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și fostul Minister al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, comis din interes material, în scopul realizării intereselor personale sau în interesul unor terțe persoane, care în consecință au cauzat daune în valoare de aproximativ 22 164 500 lei.

img21007902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!