ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul copiilor bolnavi de coronavirus s-a majorat de circa două ori

12:14 | 25.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. În Republica Moldova se înregistrează o creștere a numărului copiilor bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat astăzi, după ședința Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică, că în ultima perioadă a sporit numărul copiilor bolnavi de coronavirus. „În Republica Moldova s-a atestat un număr de circa 21 de mii de copii care s-au îmbolnăvit de COVID-19, cifra reprezintă 6,5 la sută din totalul pacienților cu coronavirus. Jumătate dintre ei, adică 10 268, au vârste între 12-16 ani. Este o creștere de două ori față de anul trecut a numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor”, a specificat sursa citată.

Edilul a menționat că autoritățile municipale analizează introducerea unor restricții suplimentare pentru a preveni rata de infectare cu COVID-19 în rândul tinerilor. „Nu îmi este frică să introduc restricții, aștept însă să văd deciziile autorităților naționale referitoare la prevenirea creșterii incidenței de COVID-19 ”, a precizat aceeași sursă.

În același timp, oficialul a remarcat că a solicitat de mai multe ori autorităților centrale controlul, din partea instituțiilor de menținere a ordinii publice, al măsurilor de prevenire a COVID-19 care au fost instituite.

img21007994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!