ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci bărbați au fost reținuți de poliție după ce au încercat să vândă arme pe internet

10:21 | 27.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Cinci persoane cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani au ajuns la poliție după ce au încercat să vândă arme neletale pe internet, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, suspecții au fost depistați în cadrul unor acțiuni investigativ-operative efectuate în scopul depistării și contracarării comercializării ilegale a armelor neletale pe internet.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigații au identificat mai multe persoane care vindeau  online arme neletale deținute ilegal, cu un preț de la 2  000 la 4 000 de lei pentru o armă. De asemenea,  polițiștii au stabilit că armele erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără acte de vămuire, ulterior fiind plasate pe internet pentru a fi comercializate.

În urma acțiunilor desfășurate de poliție, au fost ridicate 7 arme. Acestea au fost remise pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Suspecții riscă amendă de până la 4 500 lei, confiscarea armelor sau, după caz, nimicirea acestora.

Potrivit legislației, folosirea şi aplicarea în locuri publice a armelor cu aer comprimat sau pneumatice este interzisă.

Foto: IGP

img21008060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!