ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Certificatul de imunizare COVID eliberat de Republica Moldova va fi recunoscut la nivel internațional

11:49 | 27.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Certificatul de imunizare COVID eliberat de Republica Moldova va fi echivalat cu cel european. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată de Comisia Europeană și a fost transmisă ieri ministerului. ”Certificatul nostru a fost testat cu succes, iar acum trebuie să așteptăm decizia de echivalare”, a spus ministrul.

Ea a precizat că în prezent se lucrează și la integrarea în sistemul național a datelor despre persoanele imunizate în afara țării.

Conform sursei citate, până astăzi, în țară au fost administrate peste un milion și jumătate de doze de vaccin anti-COVID, rata de acoperite vaccinală fiind de 24,8 %.

Foto: newsmaker.md

img21008069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!