ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un acord de colaborare cu cea din Portugalia

11:20 | 01.11.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Portugheză de Fotbal, transmite MOLDPRES. 

Documentul a fost oficializat la Lisabona de către conducătorii celor două foruri, Leonid Oleinicenco, președintele FMF, respectiv Fernando Gomes, președintele FPF. În acest context, cele două federații fotbalistice își propun implementarea unui șir de acțiuni comune privind extinderea activității în diferite domenii de activitate: guvernanță și management, marketing si publicitate, facilități sportive, educația și formarea antrenorilor, educația și pregătirea în academiile de fotbal, arbitraj, integritatea competițiilor.

De asemenea, părțile își doresc să consolideze în continuare o relație durabilă prin schimbul de resurse, cunoștințe, expertize și cooperare unul cu celălalt. 

Printre principalele puncte din memorandum se numără: organizarea și participarea la turneele de fotbal; organizarea și desfășurarea cursurilor tehnice și educaționale; organizarea și desfășurarea seminarelor și conferințelor; schimburi de experiență și expertiză în domeniul facilităților sportive, echipamente sportive şi echipamente ştiinţifice referitoare la fotbal; organizarea educației și formării personalului tehnic și al antrenorilor; disponibilitatea centrelor sportive pentru competiții, antrenamente și cantonamente.

Foto: fmf.md

img21008209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!