ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul „Livada Moldovei” va fi extins până în 2023

09:46 | 05.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru ratificarea Amendamentului nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei” și a Amendamentului al doilea la Scrisoarea de însoțire a acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial de astăzi și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, BEI va oferi sumele nedebursate din creditul pentru realizarea proiectului în circa 35 de tranșe. Resursele sunt destinate modernizării și restructurării lanțului valoric al sectorului horticol al Republicii Moldova prin facilitarea accesului la resursele creditare și de leasing oferite de BEI.

Modificările operate au ca scop implementarea cu succes a proiectului ”Livada Moldovei” și valorificarea resurselor BEI destinate restructurării sectorului horticol și vitivinicol al Republicii Moldova. Se urmărește tehnologizarea și mecanizarea proceselor de producere primară prin promovarea metodelor intensive și super-intensive de producere a fructelor, dotarea cu sisteme de irigare și anti-grindină, modernizarea și tehnologizarea proceselor post-recoltare și de procesare, dezvoltarea pepinierelor pentru producerea materialului săditor autohton, diversificarea piețelor de desfacere. 

Contractul de finanțare cu BEI pentru realizarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost semnat pe 31 iulie 2014. Valoarea acestuia constituie 120 de milioane de euro.

Sursă: monitorul.gov.md

img21008383

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!