ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația epidemiologică ce ține de COVID-19 din Chișinău dă semne de relaxare

10:02 | 08.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău se atestă reducerea numărului de infecții zilnice cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității, că presiunea pe spitalele municipale implicate în tratamentul infecției de coronavirus a scăzut. „Există suficiente paturi de tratament pentru bolnavii de COVID-19, de asemenea sunt locuri și în secțiile de terapie intensivă”, a menționat edilul.

În același timp, el a spus că numărul de decese este extrem de mare. “În săptămâna 1-7 noiembrie, s-a înregistrat cel mai mare număr de decese atestat de la declanșarea pandemiei”, a specificat sursa citată.

De asemenea, Ceban a solicitat locuitorilor orașului să se vaccineze afirmând că autoritățile municipale au suficiente capacități de vaccinuri și locații pentru imunizarea cetățenilor. “Proiectul centrelor mobile de imunizare a fost apreciat de partenerii externi ai municipalității Chișinău și preluat pentru implementare”, a remarcat primarul.  

Conform datelor Ministerului Sănătății, până astăzi în R. Moldova s-au înregistrat 345 964 cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 324 893 de bolnavi au fost vindecați. Totodată, în Chișinău se atestă cea mai mare rată de vaccinare din țară - circa 40%.

img21008431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!