ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA va verifica importul şi comercializarea rodiilor din Turcia

10:32 | 11.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a intensificat controalele privind importul şi comercializarea rodiilor importate din  Turcă, transmite MOLDPRES.

„Urmare a implementării controalelor la posturile de inspecţie la frontieră, inspectorii Agenţiei au identificat loturi de rodii provenite din Republica Turcă cu limite maxime admisibile de reziduuri de pesticide depăşite şi anume Acetamiprid”, indică ANSA.

Potrivit instituţiei, operatorilor economici responsabili de importul loturilor de rodii neconforme li s-au întocmit procese-verbale cu privire la contravenţie şi interdicţia de plasare piaţă a produselor alimentare neconforme, urmând ca acestea să fie nimicite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În scopul protejării sănătăţii publice şi în vederea verificării inofensivității loturilor importate, ANSA anunţă că a dispus intensificarea controalelor la Posturile de inspecţie la frontieră cu prelevări de probe pentru verificarea respectării limitelor maxime admisibile ale reziduurilor de pesticide în toate loturile de rodii cu provenienţă din Turcă.

Foto: ANSA 

img21008554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!