ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

USAID a lansat în Republica Moldova Proiectul Tehnologiile Viitorului

16:02 | 11.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunţat lansarea unui nou program în Republica Moldova – Proiectul Tehnologiile Viitorului. Noua inițiativă cu durata de cinci ani vine să continue activitățile întreprinse timp de un deceniu pentru creșterea competitivității sectoarelor economice strategice ale ţării și își propune promovarea unei economii digitale, creative și circulare, transmite MOLDPRES.

Proiectul Tehnologiile Viitorului va fi catalizatorul procesului de modernizare și inovare a următoarelor sectoare: tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), inginerie, industria ușoară, industriile creative și digital media.

Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA) va continua activitățile implementate în ultimii 15 ani, cu asistența USAID, în sectorul dezvoltării competitivității sectoarelor economice strategice din Republica Moldova și vine ca răspuns la tendințele globale de digitalizare și inovare. FTA va crea oportunități pentru tineri, investiții și parteneriate, iar tehnologia și inovația din toate sectoarele vor propulsa afacerile moldovenești spre viitor.

Totodată, inițiativa va contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a oferi facilități și a spori competitivitatea locală și internațională a industriilor TIC pentru o activitate mai eficientă și competitivă național și internațional a industriilor (TIC), inginerie, industria ușoară, industriile creative și digital media ce va stimula dezvoltarea tehnologiilor viitorului care stau la baza economiei digitale.

FTA va stimula întreprinderile să adopte tehnologii care sporesc productivitatea și să implementeze inovațiile care stau la baza economiei digitale, valorificând creativitatea, know-how-ul și tehnologiile pentru o creștere durabilă. De asemenea, proiectul își propune să ajute companiile să facă tranziția către modele de afaceri durabile, economia circulară și să aplice practici și tehnologii ecologice, pentru a construi o economie și o societate robustă în Republica Moldova.

Foto simbol 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!