ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2022, va avea loc prima reuniune a Dialogului de nivel înalt politic cu UE

12:23 | 16.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut la Bruxelles, în marja reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic, o întrevedere cu Stefano Sannino, secretar general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, transmite MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că vicepremierul Nicu Popescu a reafirmat interesul de aprofundare a cooperării moldo-comunitare în sfera politicii externe și de securitate, fapt care va fi materializat prin organizarea, la începutul anului viitor, a primei reuniuni a Dialogului de nivel înalt politic și de securitate cu Uniunea Europeană. 

„Această platformă va oferi ambelor părți posibilitate de a discuta situația în regiune, provocările la adresa securității și stabilității regionale, cooperarea în ceea ce privește participarea experților Republicii Moldova în misiunile de gestionare a crizelor sub egida UE. Avem un interes sporit de a consolida reziliența și capacitatea de gestionare a crizelor cu suportul partenerilor europeni”, a declarat ministrul Nicu Popescu. 

De asemenea, șeful diplomației moldovene a expus prioritățile politicii externe și agenda de reforme interne inițiate de echipa guvernamentală. 

Totodată, în cadrul întrevederii a fost abordată situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, oficialul european reconfirmând deschiderea Uniunii Europene pentru intensificarea dialogului politic și de securitate.

Foto: MAEIE

img21008712

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!