ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministrul de Externe al Turciei va efectua o vizită în Republica Moldova

11:28 | 17.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, va efectua joi, 18 noiembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Programul vizitei șefului diplomației turce include o întrevedere cu omologul moldovean Nicu Popescu, totodată, în program, ministrul de Externe al Turciei va fi primit de către președintele Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Igor Grosu.

De asemenea, cu ocazia vizitei oficialului turc, va avea loc și semnarea planului de consultări între ministerele afacerilor externe ale ambelor state pentru anii 2022 – 2023.

În cadrul discuțiilor la nivelul delegațiilor naționale vor fi abordate modalitățile de fortificare a parteneriatului strategic moldo-turc, în special în plan comercial-economic și investițional.

Foto: t24.com.tr

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!