ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 27% din populația Republicii Moldova a fost imunizată cu schema completă împotriva COVID-19

12:16 | 17.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Circa 27% din populația Republicii Moldova a fost imunizată cu schema completă împotriva COVID-19. Datele au fost făcute publice astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat Svetlana Nicolaescu a menționat că cea mai mare rată de imunizare este în capitală, circa 40%. În ultima săptămână, au fost administrate 21792 de doze de vaccin. Ea a precizat că autoritățile sunt îngrijorate de ritmul lent de imunizare.

Nicolaescu a declarat că, în ultima săptămână, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a scăzut cu 16%, fiind înregistrate 6 861 de cazuri. O mare parte din acestea au fost în stânga Nistrului și în capitală.

Datele ministerului arată că, în prezent, 35 de spitale din țară internează bolnavi COVID-19.

Totodată, în Republica Moldova rămâne o rată mare a deceselor, în ultima săptămână fiind înregistrate și raportate 396 de cazuri. „Recent, a fost aprobată o fișă simplificată de declarare a cazurilor de decese. Aceasta trebuie prezentată timp de 24 de ore către ANSP. În acest mod vom asigura o raportare mai transparentă”, a opinat oficialul.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 1575729 doze de vaccin. Autoritățile din sănătate anunță că pentru a atinge imunitatea necesară trebuie să fie imunizată peste 70 la sută din populația țării.

img21008753

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!