ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul Termoelectrica: „Nu există riscul ca locuitorii Chișinăului să rămână fără agent termic”

17:38 | 18.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Locuitorii municipiului Chișinău nu vor rămâne fără agent termic chiar dacă prețul unei gigacalorii se va majora, notează MOLDPRES.

Directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni, a declarat în ședința de astăzi a Consiliului Municipal că în pofida creșterilor de preț pentru o gigacalorie livrată, „nu există riscul ca locuitorii Chișinăului să rămână fără agent termic”. Potrivit lui Eni, o gigacalorie ar trebui să ajungă la prețul de 1 770 de lei, din care autoritățile ar compensa 450 de lei. “În urma majorării prețului unui metru cub de gaz metan, am solicitat ANRE majorarea prețului unei gigacalorii, urmează ca ei să se expună. Conform calculelor noastre, o gigacalorie ar trebui să crească cu circa 650 de lei. Compensarea de către guvern a sumei de 450 de lei va face ca această creștere de preț să nu fie atât de drastică”, a specificat sursa citată.

Parlamentul a adoptat astăzi, în primă lectură, proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul gazului natural și al energiei termice. Potrivit documentului, consumatorii casnici vor beneficia de compensarea diferenței cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, urmare a majorării tarifelor pentru aceste utilități.

Foto: newsmaker.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!