ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un moldovean căutat de Interpol a fost extrădat din Cehia

09:14 | 22.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat de 37 de ani, originar din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, anunțat în anul 2020 în căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Cehia, transmite MOLDPRES. 

Moldoveanul a fost anunțat în căutare pentru a fi arestat și extrădat la solicitarea Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, fiind învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 168 alin. 2 „Munca forțată asupra a două sau mai multe persoane”. 

„Acesta, în 2017, aflându-se în Cehia, ar fi racolat prin intermediul rețelelor de socializare mai mulți moldoveni pentru a munci în construcții, promițându-le un salariu de peste o mie de euro lunar”, conform Poliţiei Republicii Moldova. 

Ajunse în Cehia, victimele ar fi primit pentru toată perioada lucrată - trei luni doar o parte din bani. Mai mult, învinuitul le-a procurat bilete și le-a transportat în Moldova fără a le achita restanța, indică sursa citată. 

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cehi, cu suportul BNC Interpol, bărbatul a fost reținut în Cehia și extrădat în R. Moldova pe cale aeriană.

Foto: Poliţia Republicii Moldova

img21008915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!