ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Agenția pentru Supraveghere Tehnică are conducere nouă

11:58 | 22.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, i-a prezentat astăzi angajaților Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) pe noul director, Ion Moraru, și pe directorul adjunct, Veaceslav Șipitca, transmite MOLDPRES.

Oficialul a urat succes noii conduceri ai AST, menționând că aceasta poate conta pe sprijinul ministerului. Totodată, Andrei Spînu a cerut noii conduceri să dea dovadă de profesionalism, responsabilitate și integritate în ceea ce privește îmbunătățirea calității și siguranței construcțiilor.

„Așteptările mele sunt ca ilegalitățile și corupția în construcții să fie încheiate. Nu mai tolerăm drumuri făcute aiurea, clădiri construite oriunde. Mai mult, solicit să fie reluate la control toate petițiile publice unde sunt plângeri în domeniul construcțiilor, să fie examinate și soluționate cum scrie bucheia legii. Nu vreau să ajung la acest lucru, dar dacă va fi o construcție ilegală, de azi înainte, să știți că va fi demolată sau solicitat ca drumul să fie construit din nou”, a punctat Andrei Spînu.

Noul director al AST, Ion Moraru, și-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea de Urbanism și Arhitectură. El a ocupat mai multe funcții de arhitect și director la mai multe întreprinderi specializate în domeniul arhitecturii, urbanismului şi serviciilor aferente.

În urma concursului, la funcția publică de director adjunct al AST s-a calificat Veaceslav Șipitca. Acesta este absolvent al Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova. A deținut mai multe funcții, între care expert tehnic în securitatea industrială în ramura alimentării cu gaze, inginer proiectant, precum și șef secție expertiza securității industriale la Centrul Tehnic Securitate Industrială și Certificare.

Foto: AST

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!