ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministerul Mediului a relansat campania de reciclare a deșeurilor

09:41 | 23.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului a relansat astăzi campania de colectare separată a deșeurilor din oficii, care ulterior vor fi predate pentru reciclare. Aceasta face parte din acţiunile Săptămânii Europene de Reciclare a Deșeurilor 2021, care se desfășoară la nivel european în perioada 20-28 noiembrie, transmite MOLDPRES.

În scopul promovării principiilor Oficiilor verzi și Întrunirilor verzi, prevenirii formării și eficientizării valorificării deșeurilor în cadrul instituțiilor publice centrale, în cadrul Ministerului Mediului va fi elaborat un ordin, care va include prevenirea, colectarea separată și predarea la reciclare a deșeurilor de hârtie, plastic, sticlă și de echipamente electrice și electronice.

Strategia de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 prevede: promovarea şi implementarea sistemelor de colectare selectivă în toate localităţile, atât în sectorul casnic, cât şi în cel de producţie; creșterea gradului de reutilizare şi recuperare a ambalajelor cu 20 %, până în anul 2027.

Ministerul Mediului propune ca acest exemplu și proces să fie preluat și desfășurat în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificii, companii private, asociații obștești etc., astfel încât să sporească eficiența valorificării deșeurilor, să crească gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în domeniul dat, pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.

Foto: Ministerul Mediului

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!