ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va implementa un proiect ce promovează justiţia verde şi comunităţi durabile

10:09 | 24.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova” este genericul unui proiect ecologic care a fost lansat recent în ţara noastă. Acesta va fi implementat de Asociația Obștească EcoContact, cu suportul financiar al Guvernului Suediei, partenerul principal fiind Ministerul Mediului, transmite MOLDPRES.

Proiectul are scopul de a îmbunătăți cadrul normativ și instituțional al guvernanței și justiției de mediu în Moldova, prin realizarea unei implicări și cooperări mai puternice a tuturor actorilor-cheie în protecția mediului la nivel național și local.

„În prezent, în R. Moldova există un cadru normativ de mediu, care în mare parte este destul de învechit și conformat la modelul mentalității pe care o avea omenirea anterior, mai mult fiind concentrat pe exploatarea resurselor naturale. Faptul că există apă sau există sol, există păduri, aer, oamenii s-au obișnuit să le ia ca lucruri ce le merităm, fără a-și pune întrebarea dacă aceste resurse nu pot să dispară într-o zi. Acum există o viziune nouă, un alt tip de abordare și apare necesitatea de a revizui acest cadru normativ existent. Este necesar să fie luate măsuri pentru a extirpa flagelul corupției, este nevoie de pus la punct reguli bine argumentate”, a estimat ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu.

Potrivit autorităţilor, proiectul „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile” va fi un ajutor esențial pentru transpunerea legislației europene în contextul Republicii Moldova, or,  Ministerul Mediului este în proces de evaluare a politicilor și le-a identificat pe cele ce trebuie ajustate.

img21008993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!