ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Сhișinău au ajuns primele 50 mii de doze de vaccin Moderna

08:27 | 28.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat în acest weekend primul lot de vaccin Spikevax, produs de compania Moderna. Lotul din 50 400 de doze de vaccin au fost donate prin intermediul Platformei COVAX, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, serul a fost recepționat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică și urmează să fie distribuit proporțional în toate centrele de vaccinare din țara noastră.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a menționat că recepționarea unui nou tip de vaccin împotriva COVID-19 este un sprijin real pentru toți cetățenii Republicii Moldova. „Sperăm că noul vaccin Moderna va contribui la creșterea ratei de vaccinare în țara noastră, astfel încât să formăm acea imunitate colectivă, care ne va permite să stopăm răspândirea virusului Sars-Cov-2. Asta în contextul în care suntem în fața unui nou pericol determinat de apariția tulpinii Omicron în lume, inclusiv în unele țări din Europa”, a spus Nicolaescu.

Vaccinul produs de compania farmaceutică Moderna utilizează tehnologia care se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul uman să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul SARS-CoV-2. În Republica Moldova se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile.

Până acum, 931 138 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 cu două doze de vaccin.

Foto: MS

img21009123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!