ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a acreditat mai mulți observatori pentru turul doi al alegerilor locale noi

15:43 | 29.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a acreditat 78 de observatori ai turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în șase localități, printre care și municipiul Bălți, transmite MOLDPRES.

75 de observatori fac parte din Asociația Obștească „Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului”. Potrivit recomandării președintelui CEC, Angelica Caraman, toți observatorii organizației care au fost acreditați vor participa în această săptămână la cursuri de instruire, organizate de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC. Membrul autorității electorale, Sergiu Gurduza a specificat că instruirea este necesară întrucât ultima activitate de monitorizare a unui proces electoral a acestei organizații neguvernamentale a fost efectuată în anul 2010.

De asemenea, CEC a acreditat trei observatori internaționali ai alegerilor locale noi desemnați de Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova.

Foto simbol

img21009162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!