ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 27% din populația Republicii Moldova a fost imunizată cu schema completă împotriva COVID-19

16:04 | 30.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Peste 27% din populația Republicii Moldova a fost imunizată cu schema completă împotriva COVID-19. Datele au fost făcute publice astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat, Svetlana Nicolaescu, a menționat că cea mai mare rată de imunizare este în capitală, circa 40%. În ultima săptămână, au fost administrate 23 mii de doze de vaccin. Ea a precizat că autoritățile sunt îngrijorate de ritmul lent de imunizare.

Nicolaescu a declarat că, în ultima săptămână, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a scăzut, fiind înregistrate 4 238 de cazuri. O mare parte din acestea au fost în stânga Nistrului și în capitală.

Datele ministerului arată că, în prezent, în spitalele din țară sunt activate 2 224 paturi pentru pacienții cu COVID-19.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 1 619 124 doze de vaccin. Autoritățile din sănătate anunță că pentru a atinge imunitatea necesară trebuie să fie imunizată peste 70 la sută din populația țării.

img21009194

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!