ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Județul Buzău a oferit Chișinăului 50 mii de euro pentru amenajarea scuarului Titulescu

09:11 | 01.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Scuarul din strada Nicolae Titulescu din Chișinău va fi amenajat și restaurat până la sfârșitul acestui an, iar în primăvara anului viitor acolo va fi instalat un monument în memoria omului politic român Nicolae Titulescu, transmite MOLDPRES.

Consiliul Județean Buzău a oferit municipalității Chișinău o sponsorizare în valoare de 50 de mii de euro pentru amenajarea și modernizarea scuarului de pe strada Nicolae Titulescu din Chișinău, unde va fi instalat monumentul “Nicolae Titulescu”.

Consilierul municipal Corneliu Pântea a declarat că lucrările de reconstrucție a scuarului deja au început, iar costul întregului proiect se ridică la 2,5 milioane de lei. “Finanțarea acestui proiect se face de către Consiliul Județean Buzău, care a oferit o finanțare de 50 de mii de euro, proiectarea și realizarea monumentului se face la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și a Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova”, a spus Pântea.

Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român, în repetate rânduri ministru al afacerilor externe, ministru plenipotențiar, fost președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române. 

Foto: evenimentul.md

img21009210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!