ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou proiect investițional în valoare de 14 mln euro a fost lansat în Republica Moldova

13:34 | 02.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Compania Omni Steel, specializată în prelucrarea oțelului, și-a anunțat astăzi proiectul de investiție pentru Republica Moldova, în valoare de 14 milioane de euro, care va genera 250 de locuri de muncă. Compania va opera cu materie primă (deșeuri de fier) achiziționată de la agenții economici locali și va folosi tehnologia de topire a metalului prin inducție, cu un impact redus asupra mediului, transmite MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de lansare, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a salutat gestul investitorilor și și-a exprimat încrederea că acest exemplu va fi urmat de alți investitori.

”Felicit fondatorii companiei și le mulțumesc pentru implicarea pe piața Republicii Moldova. Asistăm la un eveniment care susține strategia Ministerului Economiei de dezvoltare a economiei naționale - investiții în dezvoltarea platformelor industriale și crearea locurilor de muncă; atragerea diasporei acasă pentru a implementa experiența căpătată peste hotare, în cazul dat transferul de tehnologie din România; colaborarea între domeniul IT și alte industrii, unul din investitori fiind un antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale”, a relevat ministrul.

Compania Omni Steel are o capacitate de producere a oțelului beton de 100-150.000 tone anual și este amplasată în Pănășești (raionul Strășeni), subzona 8 a Zonei Economice Libere Bălți. Lansarea procesului de producție este preconizată pentru toamna anului 2022.

Foto: Ministerul Economiei

img21009260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!