ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Letoniei la Chișinău a făcut o donație de carte Bibliotecii Naționale

14:38 | 02.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Ambasada Letoniei la Chișinău a făcut astăzi o donație de carte Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letonia în R. Moldova, Uldis Mikuts, informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, ambasadorul Uldis Mikuts a menționat că donația este alcătuită din 11 titluri de carte, care se referă la istoria, cultura și civilizația Letoniei. ”Veți găsi aici și informații despre țara noastră în Evul Mediu, dar și despre parcursul de dezvoltare al țării după declararea Independenței de la 1918. Totodată, sunt lucrări care prezintă informații despre turism, inclusiv despre cele mai frumoase 100 de locuri din Letonia”, a precizat diplomatul.

La rândul său, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei a exprimat recunoștință Ambasadei letone pentru această donație de carte, care vine și din partea Bibliotecii Naționale de la Riga. ”Cu Biblioteca Națională a Republicii Letonia avem un acord de parteneriat și menținem în permanență relații de colaborare. Aceste documente vor fi destinate atât publicului larg, cât și cercetătorilor și celor interesați și vor contribui la o cooperare mai fructuoasă între popoarele noastre”, a mai spus Elena Pintilei.

Relaţiile diplomatice dintre R. Moldova şi R. Letonia au fost stabilite la 1 septembrie 1992. De-a lungul timpului, Guvernul Letoniei a acordat asistenţa financiară Moldovei în domenii de interes precum: administraţia, bilingvismul educaţional, managementul integrat al frontierei, combaterea corupţiei, energetica, comunicarea cu societatea civilă, metrologia.

În Letonia activează Societatea culturală moldo-letonă „Dacia”, preşedinte - Gheorghe Tofan, şi Societatea româno-moldovenească „Doina”, conducător - Raisa Gherasimovici. Conform datelor statistice furnizate ale Ambasadei țării noastre la Riga, în Letonia locuiesc peste 300 de originari din Republica Moldova. În Moldova locuiesc aproximativ 50 de letoni şi activează Societatea etno-culturală moldo-letonă „Star”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!