ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape trei mii de șoferi au fost amendați în weekend pentru încălcarea regulilor de circulație

12:09 | 06.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă legislația. În urma acestora, au fost sancționați 2 800 de șoferi, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INSP, în weekend, oamenii legii au amendat 1 041 de conducători auto pentru depășirea limitei de viteză; 620 - pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră; 161 - pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor; alți 115 șoferi au fost sancționați pentru necuplarea centurii de siguranță.

În aceeași perioadă, 47 conducători auto beți au fost depistați și înlăturați de la conducerea unității de transport de către ofițerii de patrulare, cei mai mulți dintre aceștia erau în stare de ebrietate avansată.

De asemenea, inspectorii de patrulare au intervenit în 169 de cazuri parvenite de la numărul unic 112.

Datele statistice arată că în 9 luni ale acestui an șoferii în stare de ebrietate au provocat 96 de accidente rutiere, în care 13 persoane și-au pierdut viața, iar 113 s-au ales cu diferite traumatisme.

Foto: INSP

img21009357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!