ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Micii producători agricoli vor primi subvenții de la stat

19:57 | 06.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Mai mulți producători agricoli micro și mici din Republica Moldova vor putea beneficia de subvenții. Deputații au adoptat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Modificările operate în legislație se referă la includerea unei noi categorii de beneficiari de subvenții – ”producătorul agricol micro”, care deține până la 2 hectare de teren agricol arabil.

Astfel, va putea solicita subvenții ”producătorul agricol micro”, care deține până la 2 hectare de teren agricol arabil; ”producătorul agricol mic” – care deţine de la 2 până la 10 hectare de teren agricol arabil. De asemenea, vor beneficia de subvenții ”producătorul agricol mijlociu”, care deţine cu drept de proprietate sau posesie şi folosinţă de la 10 până la 75 de hectare de teren agricol arabil; ”producător agricol mare”, care deţine mai mult de 75 de hectare de teren agricol arabil. 

Statisticile arată că până la 1 octombrie curent, au fost recepționate 3 143 cereri de acordare a subvențiilor post-investiționale în sumă de 544,4 mln lei.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!