ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pretura Buiucani a semnat un acord de colaborare cu municipiul Reșița din România

10:13 | 09.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Reșița, Județul Caraș-Severin, România, au semnat un acord în vederea consolidării relațiilor de colaborare, de prietenie și de dezvoltare, pe diverse sfere de activitate, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat de către Vadim Brînzaniuc, Pretorul sectorului Buiucani și Ion Popa, primar al municipiului Reșița.

Acordul prevede impulsionarea relațiilor de colaborare în domeniul administrației publice locale, învățământ și cercetare, medicină, mediu, cultură și sport, precum și alte domenii de cooperare de interes reciproc.

Printre prioritățile stabilite în Acord se înscrie susținerea inițiativelor orientate în scopul consolidării relațiilor economice dintre oamenii de afaceri și entităților structurale din sfera comerțului ale celor două orașe, precum și facilitarea schimbului de experiență și de bune practici între grupuri de funcționari publici, primari, consilieri și personalul de specialitate din cadrul celor două primării.

În același timp, primarul municipiului Reșița, Ion Popa, a declarat că prin semnarea documentului se încercă inclusiv aducerea de studenți din Republica Moldova la universitatea din Reșița. „Au fost ani în care am avut și 200 de studenți din Chișinău la studii în Reșița. Încercăm să facem un schimb de experiență, inclusiv între universități, avem programate întâlniri pe tema asta la patru colegii și licee din Chișinău, tocmai pentru a prezenta oferta educațională a Reșiței”, a spus Popa.

Din delegația română fac parte reprezentanți ai Centrului Universitar Babeș Bolyai, ai Colegiului Național Traian Lalescu și Liceului Tehnologic din Reșița.

Delegația reșițeană va fi prezentă la Chișinău până vineri, 10 decembrie. 

Foto: chisinau.md

img21009473

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!