ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul Transnațional Dunărea a anunţat finanţarea proiectelor în R. Moldova şi Ucraina

11:46 | 10.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Programul Transnațional Dunărea 2014-2020 a anunţat despre lansarea unui apel suplimentar de propuneri de proiecte, cu accent pe îmbunătățirea capacităților instituționale de a aborda provocările majore ale societății. Apelul va fi lansat oficial în ianuarie 2022, iar propunerile de proiecte vor fi depuse prin intermediul sistemul electronic al Programului, transmite MOLDPRES.

În noua perioadă de programare, Comitetul de Monitorizare a decis să acorde sprijin Republicii Moldova și Ucrainei în eforturile de consolidare a capacităţii de elaborare și implementare a proiectelor transnaționale, permițându-le să utilizeze fondurile relevante disponibile în Regiunea Dunării pentru perioada 2021-2027.

„Se așteaptă ca proiectele să fie dezvoltate în jurul uneia dintre următoarele activități principale: creșterea gradului de conștientizare cu privire la cooperarea transnațională și beneficiile acesteia în țările ENI; stabilirea dialogului politic în domenii tematice care reprezintă o provocare majoră pentru regiune, așa cum este definită în Programul Transnațional Dunărea 2021-2027; sprijinirea capacității autorităților publice naționale/regionale/locale din Ucraina și R. Moldova”, indică un comunicat al Programului.

Bugetul pentru Moldova este de 2,33 milioane de euro şi de 2,48 mln - pentru Ucraina. „Nu există un buget maxim pentru a fi revendicat de către partenerii din Republica Moldova sau Ucraina, însă suma trebuie justificată de activitățile propuse”, conform sursei citate.

Mai multe detalii despre organizarea seminarelor de informare online și consultărilor cu potențialii solicitanți vor fi anunțate în ianuarie 2022, după lansarea oficială a apelului.

img21009516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!