ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru sculptori și-au prezentat lucrările la Chișinău

17:46 | 10.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. O expoziție de grup cu genericul ”Maturare” a sculptorilor Ion Bolocan, Mihai Damian, Ioan Grecu și Ion Zderciuc a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, artistul plastic Ioan Grecu a menționat că expoziția cuprinde 34 de lucrări de sculptură.

În debutul manifestării, directorul instituției, Tudor Zbârnea a afirmat că această expoziție este gândită instantaneu. ”Este o expoziție bine conturată. Despărțiți ca timp artistic de o generație, de la Ion Zderciuc la Ioan Grecu protagoniștii expoziției sunt artiștii care practică sculptura în adevăratul sens al cuvântului, de la cioplitul în lemn și piatră, până la prelucrarea metalelor. Sunt patru sculptori maturi și polivalenți, diferiți ca viziune plastică și estetică a formelor, patru feluri de a face sculptură”, a subliniat Tudor Zbârnea.

Potrivit sursei citate, evenimentul pune în dialog patru caractere diferite, cu ADN-uri sofisticate, într-o expoziție comună, întreginându-le creațiile cu noi valențe artistice ale sculpturii.

Expoziția va fi deschisă până la 9 ianuarie 2022.

img21009540

img21009540

img21009540

img21009540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!