ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist a fost reținut pentru o mită de 2000 de euro

09:18 | 11.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Un polițist din cadrul Direcției Investigații Complexe a INI este cercetat într-un dosar penal, deschis pentru corupere pasivă de CNA și Procuratura Anticorupție cu suportul operativ al Direcției Inspectare Efectiv a IGP, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, polițistul este bănuit că ar fi estorcat de la un agent economic din Chișinău 2000 de euro în schimbul sistării unui material din procedura sa. Acesta a fost reținut în flagrant în timpul primirii banilor de la agentul economic. În urma efectuării percheziției, au fost ridicate mijloacele financiare transmise.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă de până la 8 000 de unități convenționale și privarea de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

Foto: CNA

img21009546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!