ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță pentru weekend frig şi izolat ninsori

15:10 | 17.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Vreme variabilă, ce nu va depăși 5 grade Celsius, şi ninsori în unele zone din ţară, anunţă Serviciul Hidrometeorologic de Stat în acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă, 18 decembrie, în ţară se aşteaptă între 0-5 grade Celsius, ziua, şi 0 – minus 5 grade, noaptea. Aceleaşi tendinţe meteorologice se vor menţine şi duminică, însă pentru ultima zi a săptămânii sunt anunţate şi ninsori, preponderent în regiunile de centru şi nord.

De luni vremea treptat se răceşte, prima jumătate a săptămânii următoare fiind caracterizată de ger şi pe parcursul zilei, nu numai a perioadei nocturne. Astfel, miercuri, 22 decembrie, în ţară se aşteaptă, ziua, până la 6 grade de ger.

Duminică, 19 decembrie, creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, supranumit „Făcătorul de minuni” și considerat un simbol al milosteniei, generozității și faptelor bune, ocrotitorul copiilor, văduvelor, orfanilor, soldaților și al marinarilor.

Tradiţia spune că de Sfântul Nicolae, în case se aduc crengi de pomi fructiferi care se pun în apă pentru a înflori până de Anul Nou. Dacă acest lucru se întâmplă, anul următor va fi unul plin de belșug. Există obiceiul, la sate, ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou. În popor se zice că de la Sfântul Nicolae ziua începe să se mărească câte puțin.

Foto: agrobiznes.md

img21009746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!