ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU avertizează cetățenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire

14:48 | 23.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a venit astăzi cu o atenționare pentru cetățeni despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, avertizarea vine în contextul răcirii temperaturii aerului și formării podului de gheață pe suprafața lacurilor, râurilor și iazurilor din țară.

Astfel, oamenii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acesteia nu depășește 8 -10 cm.

O atenție sporită este acordată minorilor. Persoanele care au în grijă copii sunt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.

Foto: IGSU

img21009892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!