ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De săptămâna viitoare, testele PCR vor putea fi efectuate și la Spitalul Dermatologie

20:17 | 24.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Din 27 decembrie, testul PCR pentru COVID-19 va putea fi realizat și al IMSP Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile din capitală, relatează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, prelevarea materialului biologic pentru testul PCR COVID-19 se va realiza de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00-12:00, în urma unei programări prealabile și cu prezentarea buletinului de identitate, pașaportului.

Rezultatele testelor vor fi disponibile în ziua prelevării, ora 17:00. Acestea vor putea fi accesate în format electronic, pe platforma: https://certificate-covid.gov.md. Rezultatele pe suport de hârtie vor fi disponibile a doua zi după prelevare.

În prezent, testele de diagnostic PCR pentru COVID-19, cu tariful de 300 de lei, sunt realizate în laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul și Comrat, precum și în laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Medical din capitală.

img21009925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!