ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Scriitorul Gheorghe Chiriță s-a stins din viață

19:35 | 26.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Traducătorul și redactorul Gheorghe Chiriță, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 72 de ani, informează MOLDPRES.

S-a născut la 17 ianuarie 1949 în Ialoveni. În 1973, a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Limbi Străine. În 1996, a debutat editorial cu traducerea volumului ”Viaţa lui Salvador Dali povestită de Salvador Dali”.

A tradus cărțile ”Claude Dubear. Criza identităților: Interpretarea unei mutaţii” (2003), ”Cronica Basarabiei, 1918-1944: mărturii din presa timpului şi imagini de epocă” ș.a.

În 1996 a fost distins cu premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova și în 2005 cu premiul Uniunii Latine.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Gheorghe Chiriță va fi depus marți, începând cu ora 17.00, la Catedrala ”Sfânta Teodora de la Sihla”. Gheorghe Chiriță va fi înmormântat miercuri, la Cimitirul vechi, de lângă Biserica ”Sfânta Parascheva” din Ialoveni.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!