ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedurile de achiziții făcute de Legislativ vor deveni mai transparente

18:13 | 27.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Secretariatul Parlamentului a lansat  astăzi portalul informativ al achizițiilor publice în cadrul Legislativului Republicii Moldova – achizitii.parlament.md, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, portalul cuprinde toate anunțurile de achiziție a bunurilor, serviciilor și lucrărilor, planurile anuale de achiziții publice, rapoartele cu privire la monitorizarea și executarea contractelor instituției.

Totodată, toate anunțurile de participare la procedurile de achiziții publice, inclusiv documentația de atribuire, sunt plasate în Sistemul Informațional Automatizat ”Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” (SIA RSAP ”MTender”).

”Transparența este un principiu fundamental în activitatea unei autorități publice. Cetățenii trebuie să știe cum și pentru ce sunt utilizați  banii publici”, a precizat secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Baza de date a platformei achizitii.parlament.md include deja informația sistematizată începând cu anul 2016.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!