ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a premiat 40 de pedagogi cu vârste de peste 75 de ani

10:38 | 29.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. 40 de cadre didactice cu vârste de peste 75 de ani, care activează în instituțiile municipale de învățământ din Chișinău după pensionare, vor primi cadouri cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, transmite MOLDPRES.

Inițiativa premierii pedagogilor seniori cu daruri specifice Sărbătorilor de Iarnă aparține viceprimarului Angela Cutasevici, care a declarat că profesorii care continuă să activeze după vârsta de pensionare reprezintă o comoară de neprețuit. "Experiența de muncă acumulată de cadrele didactice care continuă să activeze după vârsta de pensionare reprezintă o comoară neprețuită. Acești profesori dau dovadă de abnegaţie deosebită în munca lor pentru educarea tinerei generații", a menționat Cutasevici.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a specificat că în instituțiile de învățământ municipale activează 1 541 de persoane de vârstă pensionară iar responsabilitatea reprezintă principala lor carte de vizită. 

Cadourile vor fi distribuite prin intermediul direcțiilor Educație de sector.

Potrivit datelor statistice, un număr de 11 207 de cadre didactice activează în instituțiile municipale de învățământ din Chișinău.

img21009985

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!