ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis un nou Cod galben de ghețuș

12:09 | 30.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică. Codul galben de ghețuș este valabil în următoarele două zile, comunică MOLDPRES.

Potrivit sinopticienilor, începând de astăzi și până mâine pe traseele din țară va persista ghețușul, iar mercurul din termometre va oscila între -1 și +2 grade.

Astăzi vremea în R. Moldova este determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică normală. Cerul este noros, fără precipitații esențiale, vântul va sufla slab. Ziua se așteaptă maxime între -3 și +2 grade Celsius, iar noaptea temperaturile vor coborî până la -10 grade Celsius.

În context, autoritățile recomandă șoferilor să evite călătoriile care nu sunt strict necesare și să își echipeze autoturismele cu pneuri corespunzătoare. Odată ieșiți pe traseu șoferii sunt îndemnați să frâneze preponderant cu motorul și să păstreze distanța între vehicule. Pietonii sunt îndemnați să dea dovadă de maximă prudență.

img21010031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!