ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Exdrupo va începe plombarea gropilor apărute pe drumurile din capitală

11:21 | 03.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. ÎM „Exdrupo” din capitală va începe, la 4 ianuarie, plombarea drumurilor municipale, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, că specialiștii Exdrupo vor inspecta astăzi toate drumurile din municipiul Chișinău pentru constatarea gropilor apărute și pentru a pregăti plombarea lor. “Acțiunea este necesară pentru a cunoaște cantitatea de beton asfaltic rece care va fi folosită pentru plombarea căilor de comunicație”, a spus Mihalache.

În același timp, sursa citată a menționat că operațiunea de plombare a drumurilor din capitală va începe la data de 4 ianuarie și se va desfășura rapid. “Ne dorim să ne mișcăm cât se poate de rapid pentru că în aceste zile municipiul Chișinău este mai puțin aglomerat, mulți locuitori fiind plecați. Am discutat cu producătorul de beton asfaltic rece, el este gata să furnizeze acest material”, a precizat oficialul.

Potrivit specialiștilor, apariția gropilor în asfalt se datorează fenomenului de îngheţ-dezgheţ, care duce la distrugerea structurii rutiere.

img22000019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!