ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău numărul bolnavilor de COVID-19 este scăzut, autoritățile municipale se așteaptă la un nou val

11:02 | 03.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. În instituțiile municipale spitalicești din Chișinău sunt internați doar 254 de bolnavi de coronavirus, însă autoritățile afirmă că un nou val va apărea la sfârșitul lunii ianuarie, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, că în instituțiile municipale spitalicești sunt internați 254 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care "18 persoane sunt în stare foarte gravă fiind internate în secția de terapie intensivă". "Statistic, numărul îmbolnăvirilor de coronavirus este redus. La domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, se tratează un număr de 851 de pacienți", a spus Gâlcă.

În același timp, sursa citată a specificat că în condițiile în care mulți cetățeni moldoveni au revenit în țară, este verosimilă apariția variantei Omicron. "Apariția coronavirusului Omicron în Republica Moldova este foarte plauzibilă. Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, mulți moldoveni s-au întors acasă. În condițiile aglomerărilor din aeroporturi, posibilitățile de infectare cu virusul Omicron sunt sporite. Cred că la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lui februarie, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 va crește", a explicat oficialul.

El a subliniat că, pentru a face față unui eventual nou val de îmbolnăviri, Primăria Chișinău a păstrat un număr suficient de paturi de tratament pentru coronavirus în spitalele municipale.

img22000020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!