ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de desene a copiilor bolnavi de cancer a fost deschisă în capitală

15:54 | 03.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. O expoziție de desene cu genericul „Lumea în care vreau să trăiesc”, realizate de copii - pacienți ai Institutului Oncologic a fost inaugurată astăzi la o librărie din Chișinău. Evenimentul  este o premieră pentru Republica Moldova, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Natalia Vîlcu-Bajurean, președintele Asociației Obștești ”Viața fără leucemie” a menționat că timp de o săptămână, vizitatorii expoziției „Lumea în care vreau să trăiesc” vor putea admira peste 30 de lucrări unice, realizate de copiii bolnavi de cancer, internați în spital sau care se tratează acasă, dar și de cei care au depășit boala. Fiecare desen are în spate o istorie aparte și transmite lumii întregi un puternic mesaj de dragoste pentru oameni și pentru viață.

Potrivit sursei citate, picturile au fost realizate pe parcursul a două luni. Organizatorii le-au oferit copiilor suportul necesar, pentru ca aceștia să transmită toate emoțiile și visele pe care le au. Tinerii pictori au fost atât de inspirați, încât unii dintre ei au creat câte 2-3 lucrări. Participarea la această expoziție este un eveniment foarte important și responsabil pentru fiecare copil bolnav de cancer, deoarece este prima expunere publică a creațiilor lor.

”Prin această activitate, copiii ne demonstrează încă o dată că, în pofida tuturor dificultăților pe care au fost nevoiți să le înfrunte, lumea în care își doresc să trăiască este una plină de dragoste, lumină, gratitudine, empatie și dorință de viață”, a subliniat Natalia Vîlcu-Bajurean.

Expoziția a fost organizată de Asociația părinților ai căror copii sunt bolnavi de cancer - „Viața fără leucemie”, în cadrul proiectului „Celule vii”, în colaborare cu o companie privată. Ea va fi deschisă până la 8 ianuarie, după care va fi prezentată în altă locație.

img22000032

img22000032

img22000032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!