ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3 300 de persoane au depus cererea online de reexaminare a pensiei în primele zile ale anului

08:23 | 05.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. În primele zile ale anului curent, prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale, au fost depuse 3 272 cereri online pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă și 64 pentru reexaminarea pensiei de dizabilitate, comunică MOLDPRES.

CNAS reamintește persoanelor vârstnice că de la 1 ianuarie 2022 se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă ale beneficiarilor de pensii care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 5 la 7 ani, precum și pensiile de dizabilitate stabilite până la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie de dizabilitate, de la 2 ani.

Astfel, pentru a reduce fluxul de beneficiari la ghișeele subdiviziunilor teritoriale, CNAS îndeamnă beneficiarii de pensii să depună online cererea de reexaminare a pensiei, accesând bannerul „e-Cerere. Reexaminare pensie" pe site-ul CNAS www.cnas.gov.md.

De asemenea, CNAS a anunțat că beneficiarii de pensii și alocații sociale, deținători de carduri bancare, își pot primi banii de la băncile din ţară.

De la începutul lunii curente, pentru plata pensiilor, alocațiilor sociale, suportului financiar, ajutorului de deces, indemnizațiilor viagere sportivilor de performanță, CNAS a transferat peste 1,2 miliarde lei.

Foto: CNAS

img22000057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!