ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia de Administrare Publiсă va opta în 2022 pentru un nou model de comunicare

14:04 | 07.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. Academia de Administrare Publiсă a anunțat ca va opta în 2022 pentru un nou model de comunicare. Acesta a fost discutat de cadrele științifico-didactice ale instituției la un seminar online, informează MOLDPRES.

Seminarul a fost susținut de doctorul habilitat în psihologie, Mihail Șleahtițchi și a avut drept scop familiarizarea colectivului cu practica de comunicare asertivă, aplicată în aulele universitare, acesta fiind un trend în comunicarea eficientă.

„Acum 15 ani, asertivitatea era un neologism în câmpul comunicațional-lexicologic. Astăzi, ne conducem deja de reguli și tehnici funcționale de comunicare asertivă. Este important, în calitatea noastră de profesori universitari, să ținem cont de faptul că și de o parte, și de altă sunt orgolii care se vor menajate, iar comunicarea asertivă le împacă pe toate”, a remarcat Șleahtițchi.

Rectorul AAP, Oleg Balan, a menționat că în scurt timp comunicarea asertivă va deveni o nouă provocare și o tendință nouă în paradigma educațională implementată la Academie, capabilă să schimbe percepția imaginii profesorului universitar, dar și să creeze oportunități pentru dezbateri elevate la prelegerile și seminarele din cadrul instituției.

Foto: AAP

img22000099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!